OPĆINA KAKANJ

        OPĆINA KAKANJ                       

 

 

 

Općina Zavidovići je uspostavila bratske odnose sa  općinom Kakanj na osnovu Odluke Općinskog vijeća Zavidovići o bratimljenju broj 01-05-362/10 („Službeni glasnik općine Zavidovići“, broj: 3/2010), koja je donosena na 20. sjednici održanoj 27.03.2010. godine.

Sporazum o bratimljenju između općine Kakanj i općine Zavidovići potpisan je od strane načelnika gospodina Mensura Jašarspahića-Surija i načelnika gospodina Hakije Osmića 24.07.2010.godine

Potpisivanjem sporazuma o bratimljenju, stvorena je  mogućnost saradnje i promicanja međusobnog razumijevanja i prijateljstva, te učvršćivanja prijateljske saradnje i razmjene iskustva, a sve na dobrobit obje općine. Ovim sporazumom izražava se zajednička želja za utemeljenjem trajne međusobne saradnje na području privrede, kulture, nauke, turizma, prosvjete i sporta, te na ostalim područjima za koje se ukaže zajednički intere, također davat će  podršku jedna drugoj i aktivno će sudjelovati na važnim manifestacijama obje općine.


OPĆI PODACI O OPĆINI KAKANJ

Načelnik općine: Nermin Mandra
Web: kakanj.gov.ba
Telefon:
032 771 800
Fax: 032 771 804
E-mail: opcinaka@bih.net.ba
Adresa: Ulica branilaca, 72240 Kakanj, Bosna i Hercegovina
Broj stanovnika:  55.950 stanovnika
Površina općine: 462 km2

Kakanj je jedan od najznačajnijih bosansko-hercegovačkih industrijskih i turističkih gradova. U Kaknju se nalazi Termoelektrana Kakanj (jedna od četiri u Bosni i Hercegovini), Tvornica Cementa Kakanj (jedna od dvije u Bosni i Hercegovini), Rudnik mrkog uglja Kakanj, jedan od najuspješnijih rudnika u Bosni i Hercegovini.
U neposrednoj blizini Kaknja nalazi se “Kraljevska Sutjeska”, mjesto boravka bosanskih kraljeva, malo dalje od Kraljevske Sutjeske nalazi se srednjovjekovni stari grad Bobovac.

 Grb općine – značenje


DOKUMENTI
– Odluka o bratimljenju
– Sporazum o bratimljenju


ZAJEDNIČKI PROJEKTI


FOTOGALERIJA