Javni poziv za podnošenje inicijativa za predlaganje dobitnika priznanja općine Zavidovići za 2018. godinu – počasni građanin općine Zavidovići

Komisija za društvene djelatnosti, ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova na 21. sjednici održanoj 10.07.2018. godine razmotrila je i utvrdila tekst Javnog poziva za podnošenje inicijativa za predlaganje dobitnika priznanja općine Zavidovići za 2018. godinu – počasni građanin općine Zavidovići.

Navedeni Javni poziv dostavljamo u prilogu, kako biste isti mogli razmotriti i dati svoj prijedlog kandidata za dodjelu općinskog priznanja u 2018. godini – počasni građanin općine Zavidovići.
Rok za dostavu prijedloga je 10.08.2018. godine.

Kriteriji za predlaganje dobitnika priznanja Počasni građanin općine Zavidovići sadržani su u tekstu Javnog poziva za podnošenje inicijativa za predlaganje  dobitnika   priznanja općine Zavidovići, prijedlozi koji stignu nakon predviđenog roka, neće biti uzeti u razmatranje.

(Napominjemo da je priznanje Plaketa općine Zavidovići dodijeljeno u 2017.godini i da se prema Odluci o priznanjima općine Zavidovići (“Službeni glasnik Općine Zavidovići”, broj: 2/2017) ovo priznanje može dodjeliti svake četiri godine.)

U prilogu dostavljamo pregled dosadašnjih dobitnika općinskih priznanja ( dobitnika Spomen plaketa općine Zavidovići i Počasnog građanina općine Zavidovići, za 1998. – 2016.godinu, po Odluci o ustanovljenju i dodjeli Spomen plakete općine Zavidovići i drugih općinskih priznanja (“Službeni glasnik općine Zavidovići”, broj:3/2001) i pregled dobitnika Plakete općine Zavidovići i Počasnog građanina općine Zavidovići, za 2017.godinu, po Odluci o priznanjima općine Zavidovići (“Službeni glasnik općine Zavidovići”, broj: 2/2017), na uvid.

PREUZIMANJE:
Javni poziv za podnošenje inicijativa za predlaganje dobitnika priznanja općine Zavidovići- Počasni građanin općine Zavidovići