Ambasador Japana u BiH Hideyuki Sakamoto posjetio Općinu Zavidovići


Dana 10.12.2018. godine, načelnik mr. sci. Hašim Mujanović zajedno sa saradnicima ugostio je ambasadora Japana u  BiH Hideyuki Sakamoto.

Sastanku su prisustvovali: predsjedavajući Općinskog vijeća Redžo Seferović, zatim predstavnici službi u Općini Zavidovići i predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo. Općinski načelnik se zahvalio za dosadašnju pomoć ambasadoru Japana, obzirom da je Vlada Japana donirala BiH preko milion KM kroz niz projekata, kao što su  rekonstrukcija Doma zdravlja, renoviranje Osnovne škole „Kovači“ u Zavidovićima, te pomoć pri kupovini vozila „Centru za socijalni rad“.

Japan je država koja je najviše pomogla BiH,tačnije građani Japana od ratnih dešavanja do danas, poklonili su milijardu i dvjesto miliona konvertibilnih maraka.

Općinski načelnik iskoristio je priliku i upoznao njegovu ekselenciju o određenim problemima, ali i potencijalima općine Zavidovići, nakon toga uslijedio je kraći obilazak grada, obilazak kamenih kugli i obilazak Osnovne škole  „Kovači“ obzirom da je Japanska Vlada nedavno podržala renoviranje škole,  te donirala više od 100.000 KM.