Novi krov na JU „Gradskom dječijem vritiću“


Načelnik Općine Zavidovići, 20.11.2018. godine u svom kabinetu primio je ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini ,njenu ekselenciju Avgustinu Cvetkovu  –  Karabaševu sa saradnicima.

Naime, ambasada pomenute zemlje je učestvovala u finansiranju sanacije  krova na „Gradskom dječijem vrtiću“ u Zavidovićima. Sanirano je oko hiljadu i sto  kvadratnih metara.

Dotrajala krovna konstrukcija, usljed vremena i ratnih dešavanja predstavljala je problem. Veliki dio krova je propuštao i prijetila je opasnost da krov i krovna konstrukcija padnu u dio gdje djeca objeduju , što je ugrožavalo bezbijednost djece, ali i uposlenih u vrtiću.

Republika Bugarska je prepoznala problem i uključila se u realizaciju projekta  jer su inače fokusirani na podizanje obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Projekat je uspiješno realizovan zahvaljujući donaciji ambasadorice Republike Bugarske sa oko 60. 000 KM i Općine Zavidovići oko 10. 000 KM.

Za ambasadoricu, dječaci i djevojčice su pripremili i prigodan program,  te zajedno sa direktoricom Sabahijom Bečić uručili zahvalnicu i poklone njenoj ekselenciji  i Općinskom načelniku.