Općinski načelnik odobrio sredstva za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2021. godinu


Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović odobrio je sredstva poduzetnicima / poduzetnicama za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2021. godinu.

Na osnovu Programa poticaja privrede na području općine Zavidovići predviđena je dodjela poticaja putem javnog poziva u iznosu od 65.000,00 KM.

Poticaji su se prema Programu poticaja privrede i Javnom pozivu poduzetnicima / poduzetnicama za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2021. godinu dodjeljivali kroz 4 mjere:

  1. Subvencioniranje unapređenja poslovanja,
  2. Subvencioniranje kamatne stope za poduzetničke kredite,
  3. Razvoj ženskog  poduzetništva,
  4. Subvencioniranje dijela troškova zakupa poslovnog prostora na području općine Zavidovići.

Po navedenom Javnom pozivu prednost pri dodjeli poticajnih sredstava u punom iznosu imali su mikro i mali subjekti male privrede u odnosu na srednje subjekte male privrede u vlasništvu mladih.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović pohvalio je rad i zalaganje mladih, te istakao da se njihov rad i trud svakako isplati, te da će Općina Zavidovići i u narednom periodu posvetiti pažnju i pružiti pomoć i podršku u skladu sa finansijskim mogućnostima.

PREUZIMANJE:
Rang-lista poduzetnika / poduzetnica koji ispunjavaju uslove za isplatu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2021. godinu