Poziv za prijavu i učešće u programu razmjene za mlade oduzetnike„Erasmus for Young Entrepreneurs“


Erasmus za mlade poduzetnike je program razmjene koji omogućava mladim (start up) poduzetnicima da otputuju u neku od 45 zemalja sudionica ovog programa, odnosno  pruža mogućnost  za saradnju, sticanje novih iskustava, te omogućava usvajanje potrebnih vještina od iskusnih poslodavaca u zemljama regiona za pokretanje ili uspješno vođenje manjih ili srednjih poduzeća.

U programu mogu učestvovati lica iz BiH:

  1. potencijalni poduzetnici koji namjeravaju pokrenuti vlastiti posao ili novi poduzetnici sa manje od 3 godine iskustva;
  2. iskusni poduzetnici koji su vlasnici ili vode malo ili srednje poduzeće više od 3 godine – (poduzetnik domaćin).

Inozemni boravak može trajati između jednog do šest mjeseci, a troškovi boravka su finansirani od strane programa Erasmus za mlade poduzetnike.

Cilj programa je informirati one koji u njemu sudjeluju o brojnim prilikama koje nudi jedinstveno tržište, kao i o tome kako prevladati tržišne/poslovne poteškoće.

Stručnu i poslovnu podršku programu pružaju lokalne kontakt tačke, a između ostalog daju upute tokom razmjene, odgovaraju na upite, nalaze odgovarajuće partnere kako za poduzeća iz BiH koja žele biti domaćini poduzetnicima iz inostranstva, kao i onima koji žele da putuju u druge države.

LOKALNE KLJUČNE TAČKE U BIH:


Enterprise Development Agency Eda Banja Luka

Djure Jaksica 11
78000 Banja Luka

Contact person:
Mr Goran Jankovic
Tel. +387 51300241
goran.jankovic@edabl.org » https://edabl.org/naslovna/

Zene za Zene International
Zelenih Beretki 12/3
71000 Sarajevo

Contact person:
Ms Seida Saric
Tel. +387 61158050
general@zenezazene.ba  https://zenezazene.ba

Sve druge informacije kao što su detaljni opisi kriterija za učešće, zemljama učesnicama, aktivnostima i odgovornostima, finansijskoj potpori, načinu prijave itd., pored lokalnih ključnih tačaka možete pronaći i na web-stranici:

https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=hr