Poziv Privredne/Gospodarske komore FBiH za upis u registar poslovnih žena BiH


Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine poziva sve žene poduzetnice, vlasnice/ suvlasnice kompanija, menadžerice, inžinjerke, te udruženja žena da se prijave u “registar poslovnih žena BiH”.
Prepoznajući značaj, i ostvarene zavidne poslovne rezultate uprkos svim poteškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju žene poduzetnice, vlasnice/suvlasnice preduzeća, menadžerice, inžinjerke, te udruženja žena u BiH, njihov položaj, promocija i podrška je još uvijek na minornom nivou.
Kriza uzrokovana pojavom koronavirusa dodatno se odrazila na potrebu kreiranja jedinstvenog registra poslovnih žena u BiH u svrhu analize stanja, sagledavanja posljedica i pomoći u prevazilaženju poteškoća.
U tom cilju Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine inicirala je na institucionalnom nivou kreiranje registra žena poduzetnica, vlasnica/suvlasnica kompanija, menadžerica, inžinjerki i udruženja žena u BiH.
Samo na osnovu jedinstvenog i ujedinjenog registra svih poslovnih žena u BiH, njihov glas je snažniji. Ujedno ova baza predstavlja svojevrsan osnov za analizu stanja i položaja poslovnih žena u BiH. Nadalje, Privredna/Gospodarska komora FBiH ovim registrom preuzima ulogu ne samo evidencije, već i institucionalnog tijela koje će predstavljati adresu za sva pitanja, savjete, podršku, ali i promociju žena poduzetnica, vlasnica/suvlasnica kompanija, menadžerica, inžinjerki, i udruženja žena u BiH.
Za potrebe kreiranja što obuhvatnijeg i kvalitetnijeg registra poslovnih žena u BiH, Privredna/Gospodarska komora FBiH poziva sve žene poduzetnice, vlasnice/suvlasnice kompanija, menadžerice, inžinjerke i udruženja žena u BiH na upis u registar, što je moguće učiniti ovdje:

Registar poslovnih žena BiH

Za sva dodatna pitanja i informacije, možete se obratiti putem email adrese a.karahasan@kfbih.com ili na broj telefona 033 566 333.