Prijavite se online u “Malu školu izgradnje mira”


“Mala škola izgradnje mira” je obrazovna online platforma, koja omogućava sticanje znanja i vještina o društvenim procesima u postkonfliktnim društvima, kakvo je i Bosna i Hercegovina, te svim zainteresiranim građanima i građankama čini dostupnim edukaciju i sticanje znanja i vještina o procesima razrješenja konflikta i izgradnje trajnog mira.
MŠIM je pokrenuta 2015. godine u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira CRS, a predavači na MŠIM-u su univerzitetski profesori i profesorice, te iskusni aktivisti i aktivistice iz BiH.
Novi ciklus „Male škole za izgradnju mira“ mogu pohađati svi građani i građanke u Bosni i Hercegovini, koji za to iskažu interes, u periodu od 01.04.2019. godine, a registracija novih polaznika i polaznica je u toku. Vaše je samo da odete na http://sspb.probuducnosti.ba/ i postanete dio „Male škole za izgradnju mira“ od 01.04.2019.  do 17.05.2019. godine.
MŠIM je u formi on-line edukacije, što podrazumijeva da učesnici pohađaju školu preko svog PC-ja, prijenosnog računala, tableta ili mobitela i mogu pristupiti školi u svako doba i na svakom mjestu za vrijeme njenog trajanja. On-line edukacija je učenje koje je potpuno prilagođeno savremenom načinu života tj. nije vezano za mjesto i vrijeme i ne zahtijeva posebno informatičko znanje. Forum također pruža mogućnost, da učesnici razgovaraju sa predavačima i u slučaju ako se njihova mišljenja razlikuju od koncepta koji je predstavio predavač. Ovo otvara mogućnost za konstuktivan dijalog, koji MŠIM podržava i pozdravlja.

Škola traje šest sedmica i sadrži osam tematskih cjelina koje govore o izgradnji mira iz različitih teorijskih i praktičnih perspektiva. Na kraju navedenog perioda, polaznici će napisati esej na odabranu temu koji ulazi u konkurenciju za godišnju nagradu.