Nova posjeta općini Zavidovići delegacije iz uprave indijske kompanije


Krajem oktobra 2017. godine u posjeti općini Zavidovići boravila je delegacija iz uprave kompanije Jaya Motors iz Indije u sastavu Sheoran Sandeep i Sheoran Tosh Kumar. Jaya Motors je indijska kompanija koja se bavi proizvodnjom dijelova za motorna vozila i proizvodnjom mašina. Ovo je njihova druga posjeta našoj općini. Prilikom prve posjete u mjesecu aprilu ove godine izrazili su zainteresovanost za pokretanje proizvodnje kojom se bavi njihova kompanija. Delegacija je također pokazala interes da se na području općine Zavidovići pokrene proizvodnja sklapanja traktora, a kasnije i njihova kompletna proizvodnja.

Interes potencijalnih investitora iz Indije za ulaganje na području naše Općine ponudilo je  njihovo upoznavanje sa neiskorištenim potencijalima sa kojima raspolaže općina Zavidovići (radna snaga, uslovi privređivanja, zemljište, prirodnabogatstva i slično).

Cilj ove druge posjete jeste da se konkretnije razmotri mogućnost pokretanja proizvodnje, te da se dogovore i isplaniraju sljedeći koraci koje je potrebno napraviti. Općinski načelnik i delegacija iz Indije, koji su prilikom ove posjete održali niz sastanaka, izrazili su zadovoljstvo ovom saradnjom, te volju da se to nastavi i ubuduće i u konačnici dovede do ostvarenja prvobitno postavljenog cilja.