POSJETA DELEGACIJE TURSKE OPĆINE GEMLIK

Gemlik6

Delegacija turske općine Gemlik u ponedjeljak, 03.07.2017. godine, posjetila je općinu Zavidoviće. Tim povodom Općinski načelnik Hašim Mujanović upriličio je prijem u velikoj sali Općine.  Delegaciju su činili vijećnici općine Gemlik i njihovi državni službenici. Načelnik te općine je opravdano izostao, ali je uputio srdačne selame i pozdrave općini Zavidovići, te iskazao svoje žaljenje zbog nemogućnosti da nas posjeti.

Nakon prijema vijećnici i državni službenici općine Gemlik posjetili su izletišta Kamene kugle i Kamenicu. Gosti iz Turske nisu krili svoje oduševljenje prirodnim ljepotama općine Zavidovići, tajanstvenošću koju posjeduju Kamene kugle, kao i gostoprimljivošću Zavidovićana.

Općina Gemlik jedna je od niza turskih općina sa kojima se općina Zavidovići bratimila. Nakon obostranih posjeta predstavnika općina njihova Općinska vijeća donijela su odluku o uspostavljanju bratskih odnosa. Naše Općinsko vijeće učinilo je to na sjednici 31.03.2017. godine.

U skorijem vremenskom periodu uslijedit će i formalno potpisivanje ugovora o bratskim odnosima između Općine Zavidovići i Općine Gemlik. Značaj uspostave ovih odnosa ogleda se prije svega u ostvarenju, pored kulturne, i sportske i privredne saradnje.

Gemlik1

Gemlik2

Gemlik4

Gemlik3

Gemlik5

Podjelite ovu vijest: