Posjeta Premijera Vlade FBiH Fadila Novalića

DSC 2362

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine boravio je u posjeti općini Zavidovići 02.02.2018. godine od 8 do 14 sati kojom prilikom se susreo sa predstavnicima radnika IP Krivaja u stečaju i Krivaja Mobel u stečaju.

Takođe je u Kabinetu Općinskog načelnika održan sastanak sa Općinskim načelnikom i njegovim pomoćnicima, te pravobraniocem ne kojem se razgovaralo o potrebama općine Zavidovići u smislu realizacije projekata za čiju pomoć je neophodna veća saglasnost FBiH i resornih ministarstava. Aktuelizirano je pitanje realizacije infrastrukturnih projekata vodovoda, kanalizacije, deponije smeća, kao i poslovnih zona, te realizacije brze ceste Tuzla-Žepče. Tom prilikom Premijer je ispoljio svoju posvećenost u rješavanju problema općine Zavidovići ističući i mogućnost da gradnja ove ceste započne na području općine Zavidovići kako bi i na taj način pospješio evidentni zamah aktivnosti na području općine Zavidovići.

Takođe u 13 sati u Velikoj sali Općine Zavidovići Općinski načelnik je upriličio susret indijskog ambasadorau BiH, Premijera Vlade FBiH, te najbližih saradnika aktuelizirajući spremnost Vlade FBiH s ciljem angažovanja indijskih privrednika u IP Krivaja.

DSC 2369

DSC 2381

Podjelite ovu vijest: