“Dan otvorenih vrata”

Zavidovići multikulturalnost

„Dan otvorenih vrata“ će se održati 01. 02. 2018. godine, s početkom u 10 sati u Zavidovićima.

Na „Danu otvorenih vrata“ će učestvovati 25 (dvadeset pet) mladih predstavnika/ca crkava i vjerskih zajednica, te obrazovnih institucija iz Zavidovića.

„Dan otvorenih vrata“ će se održati u okviru projekta PRO-Budućnost (povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji realizuje Catholic Relief Services u saradnji s Međureligijskim vijećem BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Nansen dijalog centrom Mostar.

„Dan otvorenih vrata“ je osmišljen u formi posjeta vjerskih objekata tokom kojih će predstavnici crkava i vjerskih zajednica mlade upoznati sa svojim vjerskim objektima i dati im svoj osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive sa ciljem uključivanja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja među građankama i građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Tokom „Dana otvorenih vrata“ mladi će imati priliku posjetiti vjerske objekte u Zavidovićima: Gradsku džamiju (najavljeno u 10h), potom Posjeta hrama Sv. Save  (najavljeno za 11h) i posjeta župe Sv. Josipa(najavljeno za 12h). Završetak susreta planiran je u 14h.

Pozivamo sve predstavnike medija da nam se pridruže i medijski proprate ove aktivnosti i na taj način daju svoj doprinos izgradnji trajnog mira u BiH. 

PREUZIMANJE: Obavještenje

Podjelite ovu vijest: