OPĆINSKI NAČELNIK UGOSTIO KOORDINATORE IOM-A IZ ZAVIDOVIĆA

iom-un blue en

Općinski načelnik je prošle sedmice ugostio u svom kabinetu koordinatore IOM BiH (International Organization for Migrations) iz Zavidovića. Cilj posjete bila je prezentacija programa IOM-a pod nazivom "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini" u koji se u mjesecu maju ove godine uključila i općina Zavidovići.

Ovim projektom nastoji se aktivirati omladina u pravcu rješavanja problema koje ima u svojoj lokalnoj zajednici. Kako je zadatak koordinatora da usmjeravaju mlade u tome, na sastanku sa načelnikom iznijeli su poteškoće sa kojima su se susreli dosad, te su zajednički pokušali pronaći način njihovog prevazilaženja. Općinski načelnik nije krio svoje zadovoljstvo zbog uključivanja naše općine u jedan takav pohvalan projekat, te je ponudio svaki potrebni vid podrške koju Općina može pružiti - od savjetodavne do finansijske.

Za srijedu, 22.11.2017. godine, dogovoren je novi sastanak u Općini na koji će doći i predstavnici IOM-a iz Sarajeva, a na kojem će biti prezentovani rezultati dosadašnjeg rada zavidovićkog tima IOM-a.

IOM

IOM1

(fotografije sa prvog Dijaloga sa mladima)

 

Podjelite ovu vijest: