OBILJEŽEN 15. SEPTEMBAR - DAN OPĆINE ZAVIDOVIĆI

IMG 1068-1

Programom obilježavanja, čiji centralni dio je bila svečana sjednica Općinskog vijeća održana u Domu kulture sa početkom u 10:00 sati, obilježen je 15. Septembar – Dan općine Zavidovići. Prije svečane sjednice, izvršeno je tradicionalno Polaganje cvijeća na Spomen obilježje žrtvama rata 1992-1995, gdje je održan čas historije, te polaganje cvijeća na Spomeniku palim borcima 1941-1945.godine. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, nakon intoniranja Državne himne, obraćanja Općinskog načelnika, te drugih protokolarnih aktivnosti, predsjedavajuća Općinskog vijeća najavila je prikazivanje video prezentaciju sa imenima lica kojima su od strane Općinskog načelnika dodijeljene pismene pohvale i pismene zahvalnice za njihov doprinos u vezi sa prirodnom nesrećom koja je zadesila našu općinu u maju i augustu ove godine.

III korpus

Po završetku svečane sjednice i kulturno-zabavnog programa koji je uslijedio, a prije upriličenog prijema za goste i dobitnike priznanja u hotelu „Kristal“, u Domu kulture izvršena je promocija Monografije o III korpusu Armije Republike Bosne i Hercegovine, čiji je izdavač Savez ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona.

 

U okviru trognevnog programa, pored navedenih sadržaja, upriličeni su i šahovski turnir, malonogometni turnir, turnir u sjedećoj odbojci, smotra kajakaša, pohod na Bliznu, memorijalna ulična trka, te revijalna izložba slika DLU „Impresija“.

 

Podjelite ovu vijest: