OPĆINU ZAVIDOVIĆI POSJETILA VISOKA DELEGACIJA REPUBLIKE ČEŠKE

 IMG 0747-1U utorak, 05.11.2013. godine, u poslijepodnevnim satima, Općinu Zavidovići posjetila je Visoka delegacija Ambasade Republike Češke u Sarajevu, u sastavu: Njegova Ekselencija, gospodin Tomáš Szunyog – ambasador Republike Češke u Bosni i Hercegovini, te gospodin Petr Kašička – šef ureda za trgovinu Ambasade Republike Češke u Sarajevu. Stigavši u naš grad u pratnji predsjednika Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, gospodina Predraga Praštala, i podpredsjednika Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, gospodina Edhema Pašića, Visoku delegaciju dočekao je prijem kod Općinskog načelnika, gdje je vođen razgovor o uspostavljanju čvršćih odnosa saradnje naše općine sa Republikom Češkom.

Nešto kasnije, u Velikoj sali zagrade općinskih organa, pomoćnici Općinskog načelnika prezentirali su Visokoj delegaciji privredne potencijale i kapitalne projekte općine Zavidovići, kao i stanje u oblasti poljoprivrede. Priliku za predstavljanje iskoristili i predstavnici Udruženja privrednika Zavidovići i Razvojne agencije Zavidovići.

IMG 0749-1Formalni dio posjete okončan je obilaskom prostorija JU “Javna biblioteka”, gdje je nedavno sredstvima doniranim iz fondova Republike Češke, izvršeno uređenje Dječijeg odjela. Njegova ekselencija, gospodin Ambasador, nije krio oduševljenje predočenim, naglasivši kako je to izvanredan primjer da je i sa ograničenim sredstvima, moguće itekako mnogo ostvariti, ukoliko postoji kvalitetan projekat, te je izrazio iskrenu želju za nasavkom saradnje putem apliciranja fondovima koje finansira Republika Češka.

 

 

Podjelite ovu vijest: