Općina Zavidovići dobila novo vatrogasno vozilo

Ugovorom koji je potpisan između Općinskog načelnika i direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, gospodinom Seadom Džanovićem, Općina Zavidovići preuzela je na korištenje vatrogasno vozilo za brze intervencije na cestama, bogato opremljeno pratećom vatrogasnom opremom. Riječ je o vatrogasnom vozilu tipa Ford Ranger, 2013. god. proizvodnje, čija vrijednost iznosi oko 120.000 KM.

IMG 0624

Vatrogasno vozilo za brze intervencije na cestama (Ford Ranger)

 Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, gospodin Sead Džanović, izjavio je kako je sredstvo namijenjeno u interesu građana Zeničko-dobojskog kantona i općine Zavidovići, jer se svakodnevno dešavaju nezgode u saobraćaju, te da je veoma važno da vatrogasne jedinice mogu brzo i efikasno izaći na intervenciju, što je rasporedom ovakvih vozila na teritoriji Zeničko-dobojskog kantona u velikom mjeri i postignuto.

Općinki načelnik, gospodin Suad Omerašević, iskazao je zadovoljstvo nabavkom ovog vozila te izjavio kako je to završni čin višegodišnjih razgovora i namjera Kantonalne uprave civilne zaštite da se obezbijede ova namjenska vozila te da jedno ovakvo vozilo stigne i u Zavidoviće, naglasivši da je riječ o vozilu posebnih karakteristika kakvo do sada nismo imali u Zavidovićima, što će doprinijeti većoj sigurnosti građana općine Zavidovići, ali i šire, kada su u pitanju saobraćajne nesreće i druge vrste intervencija.

Pomoćnik načelnika Službe za upravu civilne zaštite, gospodin Remzo Šogolj, naglasio je da će ovo vozilo povećati efikasnost Profesionalne vatrogasne jedinice općine Zavidovići, prvenstveno svojom brzinom, što je ono najbitnije kod gašenja požara i spašavanja ljudskih života.

Komandir Profesionalne vatrogasne jedinice općine Zavidovići, gospodin Mirsad Čamdžić, pojasnio je kako je jedan dio pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice općine Zavidovići, zajedno s kolegama vatrogascima iz drugih općina Zeničko-dobojskog kantona, obučen za spasioce, te da slijedi osposobljavanje i ostalih vatrogasnih kadrova u cilju spremnosti na što kvalitetnije rukovanje ovom veoma kvalitetnom opremom.

 IMG 0602

IMG 0599

IMG 0606

IMG 0619

IMG 0632

IMG 0636

IMG 0646

IMG 0645

IMG 0651

 

Prezentacija vatrogasne opreme za vozila brze intervencije na cestama:
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XYDldT6i7LA#at=80 

 

 

Podjelite ovu vijest: