Potpisan Memorandum o partnerstvu između Općine Zavidovići i Evropskog pokreta u BiH

austrijski-ambasador

Ambasador Austrije u BiH, NJ.E. Mag. Dr. Donatus Köck, jučer je posjetio Općinu Zavidovići u organizaciji Ambasade lokalne demokratije Zavidovići.

Ova posjeta je organizirana kao jedna od aktivnosti projekta "Evropska i naša posla", koji finansira EU. U Velikoj sali zgrade općinskih organa bio je organizovan sastanak sa načelnikom Općine Suadom Omerašević, nakon čega je obavljeno potpisivanje Memoranduma o partnerstvu između Općine Zavidovići i Evropskog pokreta u BiH, čime je Općina Zavidovići postala 36. članica i time još jednom potvrdila proevropsku orjentaciju.

U toku jučerašnje posjete ambasador NJ.E. Mag. Dr. Donatus Köck posjetio je  Gimnaziju “Rizah Odžečkić”, i održao kratko  predavanje učenicima ove škole. Posjeta je završena obilaskom lokacija u Zavidovićima na kojima se nalaze građevine izgrađene ili obnovljene od strane Austrije.

Ova posjeta dio je aktivnosti koje su trajale skoro godinu dana, u regiji Zenica i lokalnim zajednicama Zavidovići i Žepče, a čiji je cilj bio da se poveća svijest građana o proširenju EU i predpristupnoj pomoći, sa posebnim naglaskom na ulogu lokalnih samouprava i civilnog društva u reformskim procesima

austrijski-ambasador2

Podjelite ovu vijest: