Delegacija privrednika iz Azerbejdžana u posjeti Zavidovićima

delegacija-azerbejdzan

U organizaciji Udruženja bosanskohercegovačko-azerbejdžansko prijateljstvo, jučer je (19.02.) u zavidovićkom hotelu „Kristal“ boravila delegacija privrednika iz Azerbejdžana. Pozdravne riječi i dobrodošlicu uputio je Općinski načelnik uz kratko predstavljanje privrednih potencijala Općine Zavidovići  sa željom da se mnoge ideje i razmjena iskustava temelje i realiziraju upravo u Zavidovićima. Bila je to ujedno  prilika da se uspostave kontakti  sa zavidovićkim privrednicima i stvore pretpostavke za buduću saradnju  što je kako su  kazali i bio cilj jučerašnje posjete.

"Vjerujemo da će današnja posjeta delegacije privrednika iz Azerbejdžana uspostaviti određene kontakte sa domaćim privrednicima, čime bi i naša lokalna zajednica izvukla pozitivne efekte. Nadamo se da će Udruženje bosanskohercegovačko-azerbejdžansko prijateljstvo sa sjedištem u Sarajevu biti ambasador uvezivanja privrednika jedne i druge strane sa namjerom da se stvori obostrana korist. Azerbejdžan je zemlja s brzorastućom ekonomijom koja je sa svojim investicijama već prisutna u regionu, te smo zbog toga iskoristili priliku da danas budu i u Zavidovićima", kazao nam je Općinski načelnik Suad Omerašević.

delegacija-azerbejdzan2

Podsjetimo, Poslovni forum „Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan“,  održan je  18. februara u glavnoj sali zgrade Vlade Republike Srpske u Banja Luci sa ciljem  da poveže investitore i privrednike iz Azerbejdžana i BiH, ojača ekonomske odnose dviju zemalja i unaprijedi razne vidove saradnje.

 

Podjelite ovu vijest: