U Zavidovićima obilježen 1.mart-Dan nezavisnosti BiH

1 mart2013

Delegacija Općinskog vijeća Zavidovići, predstavnici boračkih organizacija Općine Zavidovići, udruženja građana, danas su svečanim polaganjem cvijeća te odavanjem počasti na Spomeniku žrtava rata 1992. – 1995.god i Spomeniku palim borcima 1941. – 1945. god, obilježili 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Presjecanjem vrpce Općinskog načelnika Suada Omeraševića i Mirka Trifunovića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK,danas je i svečano puštena na upotrebu "Školska sportska sala" Gimnazije Rizah Odžečkić i Mješovite srednje škole Zavidovići.

"Izgradnjom objekta ovakvog tipa zasigurno nismo mogli dobiti bolji poklon.  Do ovoga dana bili smo podstanari u drugim sportskim objektima prilikom izvođenja nastava, i ako se uzme činjenica da se u posljednjih 39 godina nije izgradio niti jedan sportski objekat u Zavidovićima, možemo reći da je ovo poseban dan za sve nas".-kazao nam je Mensur Sinanović, direktor Gimnazije „Rizah Odžečkić“.

1.mart-nacelnik

"Ovo je historijski dan kako za dvije zavidovićke škole tako i za općinu Zavidovići. Decenijama iza nas ove dvije škole nisu imale adekvatan prostor za odvijanje nastave. Siguran sam da će od danas prosvjetni radnici u boljim uslovima rada doći do većeg pronalaženja  talenata i sklonosti učenika koji su i najviše zalužili da dobiju ovakav jedan objekat", kaže Općinski načelnik Suad Omerašević.

Izgradnja dvorane, koja je trajala posljednjih nekoliko godina, finansirana je sredstvima Općine Zavidovići i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK.U finansiranju projekta učestvovala je i Fondacija "Odraz" kao i federalno Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.

Ukupna vrijednost projekta je cca 600.000 KM.

1. mart-gimnazija1

nacelnik-i-trifunovic

1.mart-gimnazija2

1.mart-gimnazija3

1.mart-gimnazija4

 

Podjelite ovu vijest: