Zavidovićani krenuli na Marš Mira

U nedjelju 08.07.2012. godine u ranim jutarnjim satima ispred zgrade Općine Zavidovići okupilo se 27 naših sugrađana u namjeri da krenu na Marš mira, pješački pohod koji se održava u sklopu obilježavanja 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida. Ovi odvažni ljudi u 5,00 sati su krenuli autobusom prema mjestu Nezuk u općini Sapna gdje će se pridružiti glavnoj koloni kako bi istoga dana u 8,00 sati započeli trodnevni pješački pohod u dužini od 110 kilometara prema Potočarima. Kolona bi u utorak 10.07. u poslijepodnevnim satima trebala stići u Memorijalni centar u Potočarima gdje će u srijedu 11.07.2012. godine prisustvovati komemoraciji te učestvovati u obavljanju dženaze-namaza i ukopu identificiranim žrtava genocida pronađenim u nekoj od masovnih grobnica sa lokaliteta kojima prolaze i sami učesnici pohoda.

Učesnicima Marša mira Općina Zavidovići je obezbijedila logističku podršku u vidu jednog kombi vozila, goriva i plina, hrane i napitaka za učesnike, novčane pomoći za nabavku hrane u putu, autobusa za odvoženje učesnika do Nezuka i vraćanje iz Potočara, te majica i kačketa sa adekvatnim natpisom i grbom. Ispred Općine Zavidovići ispraćaju su prisustvovali Općinski načelnik Hakija Osmić i pomoćnik načelnika u Službi za upravu pitanja boraca, rasejenih lica i izbjeglica, Idriz Alihodžić.

Cijenjena imena dostojanstvenih učesnika Marša mira sa područja općine Zavidovići su: Hadžić Suvada, Mujić Samir, Mujić Adnan, Kahrimanović Zijad, Sadiković Mirsad, Ahmetović Himzo, Ljubović Sead, Balić Salih, Mirvić Benjamin, Fojnica Adnan, Skejić Nedžad, Brković Emir, Mušić Nusret, Mahovac Edvina, Mahovac Elmer, Mahovac Muhamed, Sušić Džana, El Idrissi Mehdijem, Ahmić Adnan, Sojkić Asim, Žunić Kenan, Mujezinović Armin, Karanović Elmir, Selimović Saldin, Gradinović Šemsudin (logistika), Hasaničević Amir (logistika) i Hasaničević Samir (logistika).

Dodatne informacije vezane za Marš mira mogu se naći na web stranici http://www.marsmira.org/ba/ ili putem facebooka http://www.facebook.com/mars.mira gdje se nalaze i fotografije sa ranijih pohoda.

20120708-1 MarsMiraSrebrenica

 

Podjelite ovu vijest: