Potpisan sporazum o bratimljenju općine Zavidovići i grada Bozüyük

Povodom potpisivanja Sporazuma o bratimljenju općine Zavidovići sa gradom Bozüyük, u našoj općini boravila je delegacija iz Republike Turske. Svečani prijem i potpisivanje Sporazuma odražan je 30.05.2012. godine u hotelu „Kristal“ gdje su dokument o bratimljenju potpisali načelnik općine Zavidovići gospodin Hakija Osmić i načelnik grada Bozüyük gospodin Ahmet Berberoğlu.

Potpisivanjem dokumenta o međusobnoj saradnji potvrđena je spremnost obje općine za ostvarivanje novih poslovnih planova. 

U toku posjete upriličen je i svečani prijem kod Općinskog načelnika na kome su načelnici iskazali obostarano zadovoljstvo te radost zbog susreta i mogućnosti dalje saradnje. Pored toga, gosti su sa predstavnicima naše općine odali počast žrtvama rata, položili cvijeće na spomen obilježjima i obišli industrijsku zonu općine Zavidovići. Također su  posjetili i spomenik prirode „Tajan“ gdje su uz zajednički ručak i druženje razmijenili poslovna iskustva i prakse.

Dolazak delegacije kao i potpisivanje Sporazuma o bratimljenju od velikog je značaja za općinu Zavodovići i predstavlja veliki korak u ostvarivanju dalje sardanje sa prijateljskim gradom Bozüyük.

s-bozuyuk2 30-05-2012

 

 

Podjelite ovu vijest: