Svečano obilježen dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U srijedu 29.02.2012. godine Općina Zavidovići je upriličila svečano obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Prije same svečanosti odata je počast palim borcima 1941.-1945. godine i žrtvama rata 1992.-1995. godine polaganjem cvijeća na spomen obilježja od strane delegacija općinskih zvaničnika.

 

Polaganje cvijeća na Spomenik palim borcima 1941.- 1945. godina:

2012-03-01 01Dan nezavisnosti

 

Polaganje cvijeća na Spomen obilježje žrtvama rata 1992.-1995. godina:

 

Nakon polaganja cvijeća ugledni zvaničnici i gosti uputili su se u Kino salu Doma kulture Zavidovići gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća i akademija u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Općinskog vijeća, gospodin Radosav Petrović, otvorio je svečanu sjednicu pozdravnom riječju, nakon čega je uslijedilo obraćanje Općinskog načelnika, gospodina Hakije Osmića, a potom i referat gospodina Harisa Ćatića, zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća.

 

 

Odjavom svečane sjednice uslijedila je svečana akademija koja je počela prikazivanjem filma „Kako smo branili nezavisnost BiH“. U nastavku su slijedili prigodni recitati i proglašenje najboljih literarnih radova o Danu nezavisnosti čiji su autori učenici osnovnih škola sa područja općine Zavidovići, a akademija je završena igrama i pjesmama iz BiH u izvedbi kulturno-umjetničkih društava.

 

Podjelite ovu vijest: