Realizacija projekta "TAJAN"

tajan 20120220-01U toku 2011. godine izvršena je ralizacija najvećeg dijela projektnih aktivnosti projekta T.A.J.A.N. (Tourism, Adventure, Joy, Attractions, Nature). Realizovane su projektne aktivnosti izgradnje infrastrukture kao što je izgradnja brane na jezeru Mašica, vanjsko uređenje jezera (izgradnja nadstrešnica, roštilja, molova, eko toaleta, postavljanje stolova i klupa), izgradnja pješačke staze do Lukine pećine i pećine u srednjoj stjeni, postavljena su zaštitna vrata na ulaze u pećine, te je izvršeno unutrašnje uređenje pećine u srednjoj stijeni, a završeni su i grubi radovi na izgranji turističkog info centra na lokalitetu Luke, te su izgrađene dvije osmatračnice.

Pored izgradnje turističke infrastrukture u toku 2011. godine izvršena je nabavka opreme za Gorsku službu spašavanja (GSS) te završena obuka planinarskih vodiča i članova GSS-a, izvršeno je markiranje planinarskih staza u dužini od oko 130 km, kao i unošenje njihovih koordinata u GPS sistem. Takođe, završena je i obuka vlasnika vikendica pružaoca B&B usluga, te je okončan postupak nabavke opreme i radova za unapređenje B&B usluga za 14 odabranih vlasnika vikendica.

U toku 2012. godine planiran je završetak radova na turističkom info centru, kao i njegovo stavljanje u funkciju, te intenzivnije marketing i promotivne aktivnosti kao što su: uspostavljanje redovne saradnje sa turističkim agencijama, istraživanje tržišta, razvoj višednevnih itinerera, razvoj marketing strategije, organizacija promotivnih događaja i njihovo medijsko predstavljanje i sl.

 

Fotogalerija: Zimski pejsaž jezera Mašica.

tajan 20120220-03

 

 

 

 

 

 

Podjelite ovu vijest: