JAVNI POZIV ZA IZRAŽAVANJE INTERESA ZA KUPOVINU ZEMLJIŠTA U PODUZETNIČKOJ ZONI „EKONOMIJA-BATVICE“ U OPĆINI ZAVIDOVIĆI

Broj: 02-49-3-265/11

Datum: 16.12.2011. god

Ovim se pozivaju sva pravna i fizička lica da izraze svoj načelni interes za kupovinu zemljišta i izgradnju proizvodnih objekata, te da Općini Zavidovići podnesu podatke i informacije koje se traže ovim pozivom, kao i one koje oni same predlože i podnesu, te da predlože i pogodnosti koje bi mogli očekivati od Općine Zavidovići kao privredni subjekti. Nakon prikupljanja ponuda za izražavanje interesa Općina Zavidovići namjerava razmotriti iskazani interes i ponude, donijeti odgovarajuće odluke i raspisati javni natječaj za prodaju zemljišta.

Raspisivanje ovog javnog poziva i izražavanje interesa na temelju ovog poziva ne stvara obavezu ponuđača na kupovinu zemljišta, a niti stvara obavezu Općine Zavidovići

da raspiše natječaj.

Ovaj poziv za izražavanje interesa otvoren je za sve prihvatljive ponuđače. Zainteresirani trebaju dostaviti informacije:

-         - osnovni podaci o

 

zainteresovanom subjektu (naziv, djelatnost, kontakt osoba, tel/fax/mail i sl.)

-        - kratak opis planirane investicije (djelatnost koju namjerava obavljati, potrebna površina čestice, planirana veličina objekta u m², planirani broj novozaposlenih radnika, planirana ulaganja)

-         - potrebna količina pojedine vrste infrastrukture (za električnu energiju – kw, za vodu – m3/h i dr.)

Građevinsko zemljište industrijske zone „Ekonomija-Batvice“ nalazi se u VI zoni urbanog područja općine, što donosi određene pogodnosti potencijalnim investitorima za ulaganja na to područje (povoljnija početna prodajna cijena, niže nakande za položajnu pogodnost, za uređenje građevinskog zemljišta, za zauzimanje građevinskog zemljišta, niže komunalne naknade i komunalne takse). 

 

Zona je obuhvaćena regulacionim planom „Ekonomija-Batvice“ i komunalno je opremljena (asfaltirana saobraćajnica, telefon, voda, odvodnja otpadnih voda, el. energija). Zona se odlikuje odličnim položajem i komunikacijama, nalazi se uz regionalni put Zavidovići – Maglaj (R467), udaljena je 2 km od glavne željezničke stanice, a od najbližih aerodroma 50 km (Tuzla) i 120 km (Sarajevo). Od centra grada je udaljena 2 km, a od sjedišta Kantona, Zenice 50 km.

Grafički pregled zone, kao i dodatne informacije dostupne su na web stranici Općine Zavidovići www.zavidovici.ba.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na telefon broj: 032 878 318, fax. 032 868 230 ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , kontakt osoba – Almir Mustafić.

Pismo – prijava kojim se iskazuje interes dostavlja se u zatvorenoj koverti poštom ili lično na Pisarnicu Općine Zavidovići, sa naznakom: „INTERES ZA KUPOVINU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA PZ „EKONOMIJA-BATVICE“, a isto šalje na adresu:

 

OPĆINA ZAVIDOVIĆI

Ul. Safvet bega Bašagića bb

72220 ZAVIDOVIĆI

Pismo kojim se izražava interes može sadržavati i zahtjev za razjašnjenje pojedinih pitanja. Općina Zavidovići zadržava pravo da od zainteresovane strane zatraži dodatne podatke i objašnjenja dostavljenih informacija.

Pisma subjekta koji je dužnik Općine Zavidovići po bilo kojoj osnovi neće se uzeti u razmatranje.

 

 

 

 

 

 

                                                                    

Izvod iz regulacionog plana „Ekonomija-Batvice“.

 

NEDODIJELJENO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE

 

Broj parcele

Površina predviđena parcelacijom (m2)

5

7325

7

5125

9

3932

16

2568

17

2545

Podjelite ovu vijest: